Vabilo za izlet: Po ljubljanskem južnem gričevnatem robu

Čas in kraj zbora

Zberemo se v soboto, 12. 2. 2022, ob 7.00 na parkirišču pri Fužinske gradu (MAO – Muzej arhitekture in oblikovanja) v Ljubljani

Vodnik

Organizator, mentor Dušan Debevc in Rafael Plut. 

Potek izleta:

Z ljubljanskih Novih Fužin se bomo sprehodili po Poti spominov in tovarištva do Golovca. Pot nas bo vodila preko Mazovnika, najvišje točke Golovca. Spotoma si bomo ogledali izhodiščne postaje označenih kolesarskih poti. Nadaljevali bomo pot čez vasico Orle, proti Molniku. Z Molnika se odpravimo do Repč, kjer se obrnemo in okoli Molnika vračamo nazaj proti Golovcu in Novim Fužinam.

Značaj izleta

 

Pot je lahka, dolga je približno 23 km z 200m višinske razlike in je primerna za vse, ki lahko prehodijo  to razdaljo.  Hoje je približno 6-7 ur.

Oprema

Potrebujete: udobno planinsko obutev in oblačila glede na napoved vremena za ta letni čas.  Vedno je priporočljivo imeti: kapo, rokavice, funkcijske majice z dolgimi rokavi, topla vrhnja oblačila, vetrovka, pohodne palice, če jih uporabljate, mala prva pomoč. Priporočljivo je imeti s seboj nekaj pijače (čaj) in kakšen sendvič ali kaj podobnega za pod zob. 

Glede na situacijo s korona virusom vzemite s seboj tudi zaščitno masko ter potrdilo PCT, spoštovali bomo predpise PZS in NIZJ.

Strošek

Stroški  organizacije in vodenje ture bodo 2€. Nečlani 2€ več

Prijave

Prijave niso potrebne, le pridružite se nam na v Novih Fužinah, pred muzejem MAO. V primeru slabega vremena bo tura odpovedana. Spremljajte tudi na spletni strani PD Iskra Ljubljana

Dodatne informacije

Rafael 051 300 336 – popoldne / doma in 051 628 562 – dopoldne / služba.