Vabilo za izlet: na Debelo peč (2014 m)

Čas in kraj odhoda

Odhod v soboto, 5. 3. 2022 ob 6.30 pod Halo Tivoli. Prevoz bo z osebnimi avtomobili, prosim voznike, ki bi peljali, da to napišejo pri prijavi. Če pa bo dovolj prijav bo prevoz organiziran z avtobusom.

Vodnik

Alenka Sakelšek

Potek izleta:

Debela peč se nad Krmo spogleduje z drugimi imenitnimi vršaci: Rjavino, Luknjo peč, Triglavom  in je hkrati najvzhodnejši dvatisočak Julijskih Alp. Avtomobile oz. avtobus parkiramo pri Šport hotelu na Pokljuki. Pri hotelu se prične naša pot v smeri planine Zajavornik. Od planine se začne  vzpon do koče na Lipanci. Današnja informacija je, da je koča zaprta. V petek napišem na prijave, če bo koča odprta. Počitek ob koči, malica in pijača iz nahrbtnika. Po pavzi se dvignemo do Debele peči. Sestopimo po poti pristopa.  V Šport hotelu nam bodo pripravili dva obroka: 1. ciganski golaž, kruh, zavitek 8 € in brezmesni ričet, kruh in zavitek 8 €. Prosim, označite kaj boste jedli. Glede na to, da bomo jedli v hotelu nam ne bo potrebno plačati parkirnine.

Značaj ture (izleta)

Pot je lahka snežna tura, višinska razlika je cca 750 m, okvirni čas hoje s počitki do Planine Lipanca 2 uri, do Debele peči slabi 2 uri, spust 3 ure.  Planinski pohod je primeren za kondicijsko pripravljene planince.

Oprema

Rezervna obutev do Pokljuke, primerna obutev za hojo, vetrovka, rezervna oblačila, dereze, pohodne palice, če jih uporabljate, podloga za sedenje, zaščita za sonce, mala pelerina, sončna očala, mala prva pomoč, nekaj hrane,  energetski prigrizki in topla pijača

Strošek

Strošek  prevoza, organizacije in vodenje ture bo določen glede na število udeležencev. Nečlani plačajo 2€ več.
Glede na situacijo s korona virusom vzemite s seboj tudi zaščitno masko. Spoštovali bomo predpise PZS in NIZJ.

Prijave

Prijava in označba za hrano  na spletni strani društva najkasneje do petka, do 10.00 ure. Udeležence, ki se prijavljajo prvič prosim, da me osebno kontaktirajo ali na prijavnico napišejo svojo telefonsko številko.. 

Dodatne informacije

Alenka Sakelšek, 041 231 977.