Vabilo za izlet: na Osolnik (857m)

Čas in kraj odhoda

Odhod v nedeljo, 13. 3. 2022 ob 8.30 na parkirišču pod Halo Tivoli. Vodnik Dušan se pridruži v Medvodah na avtobusni postaji nasproti Špara, ki nas bo tu čakal ob 8.45. Prevoz bo z osebnimi avtomobili, prosim voznike, ki bi peljali, da to napišejo pri prijavi. 

Vodnik

Dušan Debevec

Potek izleta:

Izhodišče pohoda bo 3km pred gostiščem Legastje, kjer odcep makadamske ceste za Osolnik, tu je tudi priložnostno parkirišče ob cesti. Pot nas bo potem vodila mimo kmetije Gašper in naprej mimo kmetije Rožnik na vrh Osolnika, do katerega bomo prišli iz izhodišča do vrha v približno v eni uri in 15 min. Tu bo tudi nekoliko daljši postanek. Vrnili se bomo čez sedlo in Gontarsko planino proti koči na Govejku. Pri koči bo tudi daljši postanek za toplo malico. Po okrepčilu se bomo od tu  spustili mimo Micke na izhodišče v približno 30 minutah. Skupaj bo čiste hoje do 3 ure.

Značaj ture (izleta)

Pot je lahka, večino markirana, le del poti je brez markacij, ki pa je  le lepo uhojena. Višinska razlika je okoli 600 m, okvirni čas hoje s počitki bo do 4-4,5 ure.  Planinski pohod je primeren za vse planince, ki so pripravljeni prehoditi omenjeno pot.

Oprema

Primerna planinska obutev za hojo, vetrovka, rezervna oblačila,  pohodne palice, če jih uporabljate, zaščita za sonce, mala pelerina, sončna očala, mala prva pomoč, nekaj hrane,  energetski prigrizki in pijača

Strošek

Strošek  prevoza, organizacije in vodenje ture bo določen glede na število udeležencev. Nečlani plačajo 2€ več.
Spoštovali bomo navodila PZS in NIZJ glede na situacijo v zvezi z virusom covid-19!

Prijave

Prijava na spletni strani društva najkasneje do petka, do 18.00 ure. Udeležence, ki se prijavljajo prvič prosim, da me osebno kontaktirajo ali na prijavnico napišejo svojo telefonsko številko.. 

Dodatne informacije

Dušan Debevec, 031 228 633.

Vrh Osolnika s cerkvijo.