Vabilo za izlet: Planina v Podbočju, Glavica (762m)

Čas in kraj odhoda

Odhod v soboto, 26. 3., ob 7.45 iz parkirišča pod halo Tivoli, oziroma zbor ob 9.00 pred cerkvijo v Podbočju. Udeleženci se med sabo dogovorite za prevoz z osebnimi avtomobili. Dolenjska AC, izvoz Krško, smer Kostanjevica, krožišče Križaj (Malo Mraševo) smer Podbočje.

Vodnik

Roman Semenič

Potek izleta:

Izhodišče je na parkirišču pred cerkvijo v Podbočju. Ob potoku Sušica se napotimo skozi gozd Dobrava proti vasi Šutna in nato naprej mimo vinodgradov do vasi Hrastek. Iz Hrastka se vzpnemo proti Brezju in nato do vasi Planina v Podbočju. Mimo izletniške kmetije Stipič, kamor se kasneje vrnemo na kosilo, se čez smučišče odpravimo do Glavice, vmes se zazibljemo na gugalnici na velikem hrastu in se vrnemo nazaj do Stipičev. Sledi pavza za malico in počitek. Na kmetiji je na voljo hrana in pijača. Vračamo se skozi Prušnjo vas, Vinjar, Gradnje in vas Dol na izhodišče.

Značaj ture (izleta)

Gre za lahko krožno pot po obronkih Gorjancev. Območje slovi kot domovina cvička. Prehodili bomo 20 km in premagali okoli 800 višinskih metrov, ki so lepo porazdeljeni. Same hoje je predvidoma 5.5 – 6 ur brez vštetih počitkov. Kosilo je predvideno nekje na polovici poti. Pot je označena v projektu Krkine planinske poti.

Oprema

Oblačila primerna vremenskim razmeram, obutev je lahko tudi nizka, saj ne gre za zahteven teren. Ker del poti poteka blizu državne meje, imejte s sabo za vsak primer osebni dokument. Prigrizke in pijačo prilagodite prej omenjenim časovnim okvirjem.

Strošek

Skupni strošek bo definiran glede na število prijav, nečlani plačajo 2 € več. Cena obare je 6€, kosilo 10€.
Spoštovali bomo navodila PZS in NIZJ glede na situacijo v zvezi z virusom covid-19!

Prijave

Prijava na spletni strani društva do petka do 17. ure, zaradi naročila hrane. Ob prijavi prosim napišite kaj bi jedli.

Dodatne informacije

Roman Semenič, tel. 031 828 236.

zemljevid poti
višinski graf poti