Vabilo – tradicionalni pohod v Laško

Čas in kraj odhoda

Zbrali se bomo v veliki avli železniške  postaje v Ljubljani, v sredo 13.7. 2022,  ob 6.30  od koder gremo skupaj do parkirišča pred prvim peronom, kjer nas bo čakal nadomestni avtobus.  Zaradi del na progi bo namreč od 9. do 17. julija na progi Litija-Ljubljana organiziran nadomestni avtobusni prevoz. V Litiji  bomo tako prestopili na tu čakajoči vlak, ki nas bo odpeljal do Zidanega mosta. Tu bomo zopet prestopili na drugi vlak, ki nas bo potem odpeljal še v Rimske toplice. Nadomestni avtobusi ustavljajo na vseh postajah in postajališčih, na katerih se sicer vlak ustavlja in sicer po voznem redu: Vozni red nadomestnega prevoza. Za mogoče zamude se vnaprej opravičujejo. 

Vodnik

Domačin Drago Podreberšek, predsednik R.D. Sv. Barbara Sedraž in  Marjan Klančar.

Potek izleta

Tudi letos bo odpadel OGLED PROIZVODNJE PIVA  V LAŠKEM. Tradicionalno se bomo  tako sprehodili iz Rimskih Toplic do Laškega. Malica bo predvidena v gostišču Čater. Izlet bomo zaključili s sprehodom in z obujanjem spominov po Laških ulicah do železniške postaje. 

Značaj ture (izleta)

Zahtevnost poti: pot je lahka, primerna za vse pohodnike. Prehodili bomo  12 km.  Pohod bo ob vsakem vremenu, saj bomo hodili po poteh, kjer se  bomo lahko zaščitili, morda tudi pred dežjem, 

Oprema

Priporočeno: primerna obutev za hojo, rezervna oblačila, anorak, kapa s šiltom, sončna očala, mala pelerina, lahko tudi zložljiv dežnik po potrebi glede na napoved, pohodne palice, če jih uporabljate, mala prva pomoč, energetski prigrizki in dovolj pijače.

Strošek

Prispevek za delovanje društva glede na število udeležencev (cca 1,5 € do 2 €), nečlani PD Iskra plačajo 2 € več.

Nekateri ( ki nimajo IJPP) bodo morali kupiti karte in  ker ni vikend  popusta  je  povratna vozovnica 13.20€.

Prijave

Prijava na spletni strani društva najkasneje do torka, 12.7. do 18.00 ure.

Dodatne informacije

Marjan Klančar, 041 990 371.

Nekateri bodo manjkali, ker bodo ta čas na taboru
Počitek