Vabilo – na 5. pohod po medvedovih stopinjah v Loški potok

Zbor: v soboto, 21. maja 2022 ob 6.50 parkirišče Hala Tivoli.
Odhod:  ob 7.00 uri
Prihod v Ljubljano: v večernih urah
Prevoz: avtobus
Strošek vodenja, organizacije in prevoza:
– 5 eur za člane PD RTV in PD ISKRA LJ., pridružene člane in zaposlene na RTV, za ostale 10 eur.
Znesek nakažite na  PD RTV TRR  SI56 0222 2001 2109 437 ali plačate na turi.
Prijave: do četrtka 19.5. oz. do zasedbe mest, Liljana Drevenšek mobi 040 256 457
Vodenje in organizacija: Jaka Bartol s sovodniki

rtv

Opis ture:
Iz Ljubljane se bomo peljali mimo Ortneka in Sodražice v Loški potok. Po kavici bomo pričeli s pohodom. Najprej se bomo podali na Kalični vrh (1.117 m nadm. višine). Potem se spustimo v dolino, naš naslednji cilj je Kamen grič (1.017 m nadm.višine), kjer bo čaj, kava, žig. Od tu si obetamo lep razgled na Julijce in Triglav.  Sledi spust na planoto Gora, od koder je razgled na ljubljansko kotlino.

Po zaslugi našega Jake Bartola, bo to že peti pohod po medvedovih stopinjah. Tokrat bomo prehodili 15 km in ca 600 višinskih metrov. Ob poti si bomo ogledali tudi medvedov brlog, seveda prazen, ob spremstvu lovca. Ob cesti nas bo čakal avtobus, šli bomo na ogled soteske KADICE, to je turistična točka občine Sodražica. V skale so izdolbene kadi potoka Bistrica. Tu je rastišče endemičnih rastilin, kot so dlakavi sleč, Justinova zvončnica in seveda Kranjski jeglič. Območje Kadic je naravni spomenik in gozdni rezervat.

Jaka ima presenečenje za vse, ki bodo opravili vseh pet pohodov po medvedovih stopinjah…Pot je prijetna zmerna, slikovita, ni zahtevnih vzponov, primerna za vse pohodnike…

Vračali se bomo čez Malo Slevico, kjer bo v gostilni pri KROPCU možnost enolončnice (golaž s kruhovim cmokom), ca 7 eur.

Ne pozabite  na primerno obutev in oblačila. Seboj imejte malico in en liter pijače.

Lepo vabljeni!

Medvedja družina

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu.  Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev.  (http://www.gore- ljudje.net/novosti/6006/) upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.

Hits: 147