Vabilo za izlet na Gradiško turo pri Vipavi – Furlanova in Otmarjeva pot

Čas in kraj zbora, odhoda:
Odhod v nedeljo, 28. 5., ob 6.30 iz Tivolija.

Vodnik:
Roman Semenič

Potek izleta:
Z avtomobili se odpeljemo proti Vipavi, do kampa Tura v vasi Gradišče, kjer je izhodišče. Za začetek se ogrevamo po lažji Furlanovi poti, označeni B/C, 200 m dolžine in 145 višinskih metrov. Dobro ogreti se spustimo do izhodišča Otmarjeve poti, kjer se na začetnem delu po skobah strmo vzpnemo navzgor. Sledi izpostavljeno prečenje stene, ter krajši previs, ki je označen s težavnostjo C, kar predstavlja najzahtevnejši del. Pot je varovana z jeklenico, skobami in izdelanimi stopi, dolga 450 metrov ter ima 235 metrov višinske razlike. Na koncu ferate sledi še krajši vzpon do vrha Gradiške Ture, od koder se spustimo do izhodišča.

Značaj ture:
Pot je označena kot zelo zahtevna označena pot. Po kategorizaciji za ferate je najvišja ocena raztežaja označena s C. Za pot bomo porabili približno tri ure. Tura je primerna za tiste, ki imate izkušnje z zahtevnejšimi feratami.

Oprema:
Plezalni pas, samovarovalni komplet, čelada, prilegajoč manjši nahrbtnik, rokavice za plezanje (če ni drugih, kolesarske) in čevlji z dobrim oprijemom. Priporočen neskončni trak 120 cm z vponko za počivanje.

Strošek:
Skupni strošek bo definiran glede na število prijav. Nečlani plačajo 2 € več.

Prijave:
Zaradi zahtevnosti in omejenega števila udeležencev, so prijave in dodatne informacije možne le pri vodniku, 031 828 236, Roman, najkasneje do sobote do 17. ure. (med tednom dosegljiv od 17.21. ure). Obvezno je članstvo v PZS. 

Za povečavo klikni (1x ali 2x) na posamezno sliko

Visits: 29