Vabilo za izlet na Stol s Trat(Johannsenruhe), Avstrija (2236 m)

Čas in kraj odhoda

Odhod v nedeljo, 31. 7., ob 5.00 iz Tivolija. Udeleženci se med sabo dogovorite za prevoz z osebnimi avtomobili.

Vodnik

Roman Semenič.

Potek izleta:

Tokrat se bomo podali na Stol z avstrijske strani po plezalni poti. Parkiramo na Tratah (Johannsenruhe). Po planinski poti se vzpnemo do razpotja, kjer ena pot vodi proti Celovški koči, druga pa nas usmeri po melišču do vstopa v zavarovano planinsko pot na Stol (Hochstuhl Klettersteig). Do grebena se vzpenjamo po skobah in ob jeklenicah. Po grebenu dosežemo vrh. Vračamo se v smeri Prešernove koče in pod Celovško špico do sedla Belščica. S sedla se spustimo pod Svačico do Celovške koče, ter naprej do izhodišča.
Po dogovoru opravimo postanek v Prešernovi (potrebno je zaviti s poti) ali Celovški koči (ob poti).

Značaj ture (izleta)

Gre za zelo zahtevno zavarovano pot, z obvezno uporabo samovarovalnega kompleta. Prehodili bomo okoli 10 in pol kilometrov ter premagali preko 1100 višinskih metrov. Tura je primerna za kondicijsko dobro pripravljene planince.
Hoje je približno 6 ur, brez vštetih postankov.

Oprema

Primerna oblačila za visokogorje, visoki čevlji z dobrim podplatom, zaščita pred soncem, palice če jih uporabljate. Obvezen samovarovalni komplet, pas in čelada. Hrana in pijača iz nahrbtnika. Ne pozabite na dovolj tekočine, priporočeno vsaj 2 l. Obvezen je osebni dokument za prehod meje (mejna kontrola), zdravstvena in planinska izkaznica.

Strošek

Skupni strošek bo definiran glede na število prijav, nečlani plačajo 2 € več.

Prijave

Prijava na spletni strani društva , najkasneje do sobote do 18.00 ure. Zaradi zahtevnosti ture je število udeležencev omejeno. V primeru slabega vremena se tura prestavi na primeren datum.

Dodatne informacije

Roman Semenič, tel. 031 828 236.