Vabilo – za Občni zbor 2023

Čas in kraj občnega zbora:
Občni zbor bo potekal v soboto 21. januarja v gostišču Pri Zlati kaplji v Radomljah. Uradni del zbora se bo začel ob 12.30. Pred zborom bomo imeli kratek eno urni VGN pohod po bližnji zanimivi učni poti zelene žabice Blata Mlake in ribnika Črnelo ter ob potoku Rovščica. Za prevoz bomo uporabili redni medkrajevni avtobus z odhodom iz postaje štev. 10 AP Ljubljana ob 9 uri ali uporabite lastni prevoz (tudi dogovor z vozniki). Vmesna postajališča avtobusa so pri Stadionu (9.04), AMZS (9.07), Ruskem carju (9.10) in pri Rogovilcu v Črnučah (9.14).  Izstopna postaja je Radomlje Pošta v bližini  krožišča, kjer se zberemo ob 9.45, (glej sliko) od koder se bomo potem peš podali do Športnega parka Radomlje in od tu krenemo naprej po poučni poti. Vozniki z osebnim prevozom pa se pripeljejo direktno do ŠP (glej smerne table na krožišču). Za vse, ki ne grejo na  pohod lahko pridejo direktno pred gostilno ob 12.15 uri, kjer je veliko parkirišče. Za prevoz se lahko uporabi tudi avtobus, ki odpelje iz AP Ljubljana ob 11 uri. Vmesna postajališča so pri Stadionu (11.04), AMZS (11.07),Ruskem carju (11.10) in pri Rogovilcu v Črnučah (11.14). Od avtobusne postaje v Radomljah je do gostilne 7 min hoje v smeri Volčjega potoka. Cena prevoza v eno smer je 3,1€ ali (2,7€ od vmesnih postaj). Lastniki IJPP imajo brezplačno vožnjo. Povratek z avtobusom je možen ob 14.18, 16,18, 18.18.

Organizacija občnega zbora:
UO društva, pri izvedbi pohoda tudi članice VGN odbora.

Dnevni red občnega zbora:
1.Izbor delovnega predsedstva
2.Poročilo predsednika
3.Ugotovitev sklepčnosti
4.Poročilo vodniškega odbora
5.Poročilo VGN odbora
6.Finančno poročilo
7.Podaljšanje in potrditev mandatov
8.Poročilo nadzornega odbora
9.Poročilo častnega razsodišča
10.Podelitev priznanj
11.Plan izletov 2023
12.Finančni plan 2023
13.Beseda gostov
14.Razno, pogostitev in družabni del zbora

Na Občnem zboru bomo poleg klasičnega dnevnega reda zbora, podelili, najbolj zaslužnim in prizadevnim članom našega društva v zadnjih 10 letih,  letošnji koledarček in lani najboljšim našim pohodnikom tudi pismeno pohvalo društva. Trem članom pa tudi častno priznanje PZS.

Potek izleta:
Za vse tiste, ki se bodo udeležili pohoda, začenjamo na parkirišču Športnega parka Radomlje ob 10 uri. Od tu se potem odpravimo do ribnika in potem nadaljujemo po označeni poti – z zeleno  žabico. Pot večinoma poteka skozi gozd po lepo uhojeni stezi in kolovozih. Poučna pot Blata Mlake je dolga 1,7 km in na njej je predstavljenih 10 vsebinskih točk, ob katerih se nahajajo lično ilustrirane informativne table o živalih in rastlinah, ki živijo in uspevajo v okolici. Poučno pot bomo zaključili na izhodišču in od tu gremo okoli 20 minut peš po cesti do gostišča, kjer se uradno začne ob 12.30 uri naš Občni zbor.

Značaj pohoda:
Lahka 1-urna označena pot. Ker je omenjen izlet  tudi v sklopu aktivnosti VGN odbora nam bodo naše naravovarstvenice povedale nekaj zanimivosti o tej poučni poti.

Oprema:
Za pohodnike udobni nepremočljivi nizki pohodni čevlji, oblačila primerna napovedani vremenski napovedi, male dereze v primeru snega, mala prva pomoč. Priporočljive so gamaše, obvezni pa rezervni nizki čevlji ali športni copati za dogajanje v gostišču. S seboj imejte tudi kakšen prigrizek in nekaj pijače, da boste lažje zapolnili čas do kosila.

Strošek:
Prispevek za hrano na Občnem zboru znaša 10€ (Telečja obara z žganci ali pečenica ali krvavica z zeljem in z žganci ter na zaključku tudi kava – izbiro je potrebno navesti ob prijavi ). Društvo plača pijačo, ki bo na mizi takoj po uradnem delu zbora. Alergiki in vegetarijanci morajo to ob prijavi navesti. 

Prijave:
Prijavite se lahko  na spletni strani društva , najkasneje do torka, 17. 1. 2023, do 20.00 ure. V primeru napovedanega zelo deževnega vremena bo pohod odpovedan.. Spremljajte spletno stran. Planinke, znane po dobri peki, prosimo za sladko in slano pecivo, poznavalce pijač pa za aperitive.  Prijave in podatke o hrani potrebujemo zaradi predhodnega naročila pri gostitelju.

Dodatne informacije:
Marjan Klančar tel.: 041 990 371

Poučna pot Blata – Mlake:
je priložnost za sprostitev, raziskovanje in spoznavanje narave. To edinstveno okolje, ki je nekako ušlo usodi južnejših močvirnih predelov, ki so bili v osemdesetih letih meliorirani za potrebe intenzivne kmetijske proizvodnje. Tod se prepletajo zaraščajoči mokrotni travniki, poplavni gozdovi črne jelše, ponekod pa tudi gozdovi rdečega bora ….,

Hits: 220