Vabilo – za pohod na Šilen-Tabor – Pivka.

Čas in kraj zbora, odhoda:
Dobimo se v sredo, 9.11. ob (7.30) ali 8 uri na prvem peronu ŽP Ljubljana. Nadomestni prevoz bo do Logatca, odhod je ob (7.40) ali 8.07. (Vmesne postaje – glej vozni red – tu).V Logatcu se ob 8.49 presedemo na vlak, s katerim se odpeljemo do Pivke. Tu zopet presedemo na lokalni vlak ob 9.34 do naslednje postaje do kraja Narin, kamor pridemo ob 9.38., kjer bo naše izhodišče za pohod .

Vodnik:
Vodnik Marjan Klančar

Potek izleta:
Izhodišče je pri železniški postaji v kraju Narin od koder gremo po markirani poti mimo cerkve Sv. Martina in nadaljujemo do razglednega vrha Šilen-Tabora. Po kratkem ogledu in malici se bomo nato sprehodili čez naselje Tabor in od koder nadaljujemo po markirani poti skozi prevala med vrhovoma Guru (724m) in Goli vrh (696m). Če bo čas se povzpnemo še na Primoža (718m), nakar sledi le še spust proti Pivki. Vlaki iz Pivke odpeljejo direktno  ob 14.21, ali 16.28. ali,  s presedanjem v Logatcu na avtobus, z vlakom ob 15.15.

Značaj ture:
Za celotno pot bomo porabili približno 4-5 ur skupaj s počitki, v dolžini 10km in okoli 450m višincev. Pot je lahka, le pred vrhom ob hoji ob strmem travniku bo potrebno nekaj previdnosti.  Skoraj v celoti je markirane, le krajši del bomo šli nekoliko po svoje.

Oprema:
Primerna planinska obutev za hojo lahko je tudi nizka, oblačila primerna vremenskim razmeram,  vetrovka, rezervna oblačila, pohodne palice, mala prva pomoč, prigrizki in pijača v nahrbtniku. Ob poti ni nobene koče.

Strošek:
Skupni strošek ( cca 2€) do definiran glede na število prijav. Nečlani plačajo 2€ več. Doplačilo 1,5€ je za vlak ob 14.21 in 16.28. Redna cena je v eno smer je 7€. Seniorji, če nimajo IJPP pa 4.90€.

Prijave:
Prijave na spletni strani društva najkasneje do torka, do 18.00 ure. Udeležence, ki se prijavljajo prvič prosim, da napišejo tudi svojo tel. številko ali mi to sporočijo.

Dodatne informacije:
Marjan Klančar 041 990371.

Na koncu izleta je predviden obisk restavracije Herman v Pivki. Vrsta malice je navedena na FB. Glej: https://www.facebook.com/Gostilnainpizzeriahermansprenocisci/ 

Naša pot nas bo vodila po Poti vojaške zgodovine teh krajev. Več o tem tu v prispevku.


Cerkev Sv. Martina

Pogled s klopce na kraj Narin

Oddajnik

Okrepčilo

Pogled proti Nanosu in Suhemu vrhu

Medvedek ob poti.