Vabilo – za pohod na vrhova Adam(2012m) in Eva(2019m)

Čas in kraj zbora, odhoda:
Odhod bo z osebnimi avtomobili ali kombijem,  12. 11. 2022 ob 6.00 uri izpred Hale Tivoli. Zberemo se 10 min pred odhodom.

Vodnica:
Alenka Sakelšek

Potek izleta:
Vozila pustimo na  Planini Blato.  Pot nas pelje do Planine Krstenica in dalje do  planine Jezerce. Čarobna barvitost letošnje jeseni nam bo narekovala več počitkov za fotografiranje in uživanje v tišini. S Planine Jezerce nadaljujemo proti Mišeljskemu prevalu, kaj kmalu se odcepi dobro vidna stezica v dolinico desno, po kateri ugledamo naš prvi cilj Adam. Po kratkem počitku nadaljujemo do Eve. Ker je na vrhu malo prostora hitro odidemo naprej. Po kratkem spustu se zlagoma dvignemo proti vrhu Prevalskega stoga 2075 m. Tu bo daljši počitek, dovolj časa za malico, fotografije in čudovite razglede na okoliške vršace, ki bodo kot na dlani. Po počitku se spustimo na Mišeljski preval in nato nadaljujemo proti Lazovškemu prevalu. Spustimo se na Planino v Lazu, nato pa sledi povratek do Planine Blato.

Značaj ture:
Lahka markirana in del nemarkirane poti, hoje bo cca 8 ur.  Višinske razlike je cca 900 m. Če bo tempo hoje počasnejši se bomo vrnili po poti pristopa (cca 7 ur).  

Oprema:
Udobni visoki pohodni čevlji, pohodne palice, male dereze,  vetrovka, kapa, rokavice, rezervna oblačila,  podloga za sedenje, zaščita za sonce, mala pelerina, sončna očala, mala prva pomoč, kakšen sendvič ali kar jeste v gorah, energetski prigrizki in zadostna količina pijače. Koče na planinah ne bodo odprte.

Strošek:
Strošek  prevoza, organizacije in vodenje ture bo določen glede na število udeležencev. Nečlani plačajo 2€ več.

Prijave:
Prijava na spletni strani društva  najkasneje do petka, 11. 11.  do 12.00 ure. Zunanje člane prosim, da pri prijavi napišejo svoj kontakt. V primeru slabega vremena v soboto bo tura odpovedana, nadomestna, krajša,  bo v nedeljo (volitve).  Spremljajte spletno stran.

Dodatne informacije: Alenka  041231977